Å godta seg selv..

Å føle trygghet ved å være seg selv – Akkurat slik man er, det krever mye av oss som personer.

Det krever;

• Mot

• Styrke

• Å anerkjenne deg selv

• Bli glad i deg selv

• Styrke selvbildet

Hvorfor?

For at vi som mennesker skal kunne være oss selv fullt og helt så må vi være glad i oss selv, og vi må jobbe hardt for å bli komfortabel med den personen vi er.

For noen er dette enklere enn andre, men en ting som er sikkert; Dette krever mye styrke, og for flere krever det også å endre tankesettet ganske mye.

Men en ting jeg har lært med årene er å «gi litt mer faen» noe som jeg mener vi alle mennesker MÅ bli bedre på. Hvordan skal vi bli den beste utgaven av oss selv når vi bryr oss om hva alle andre tenker om oss? Da må vi konstant kjempe etter forskjellige mennesker som mener, da? Da kommer vi ingen vei. Det blir å ta et skritt frem, og to tilbake.

Det er et ordtak som sier; «Du kan ikke ha det bra med andre, før du har det bra med deg selv.»

Ordtaket sier meg at det er DEG som er viktig.

En behandler sa til meg en gang; «Se deg i speilet hver morgen og si; JEG er bra nok.»

Over tid, så kan dette ha en innvirkning på hvordan du føler det. Det er vel verdt forsøket?

Alle mennesker fortjener å være seg selv, uten maske, uten redsel for at andre skal dømme oss, men usikkerheten vil oftest alltid være der. Bare at den dempes med tiden, og med hard jobbing.

Den beste tjenesten jeg har gjort meg selv er å gi litt mer “beng” i hva andre syns om meg. Allerede der endres tankesettet.

Det er først når du anerkjenner deg selv, at det å være deg selv er en fantastisk følelse. Vi søker alltid anerkjennelse hos andre, men det vi bør gjøre først er å anerkjenne oss selv ❤️

Legg igjen en kommentar

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no