I et kaos av følelser

Jeg har halve livet levd med diagnoser som gjør at følelsene sitter på utsiden av kroppen. De er vanskelig å skjule, og tidvis ukontrollerte, likevel er dette noe jeg må akseptere, men er det kun jeg som skal akseptere?

Likevel har jeg valgt dette livet – Uten medisiner, og mange stiller meg spørsmålet hvorfor?

Jeg jobber hver eneste dag med å ta kontroll over følelsene mine, usynliggjøre de på en måte som fungerer for meg, og de rundt meg. Jeg vil så gjerne skåne de jeg er glad i!

Det var en behandler engang som sa;

Mennesker med denne type lidelse vil alltid ta ting tyngre. Følelsene er forsterket kontra friske mennesker.

Jeg syns det fortsatt er vanskelig den dagen i dag, å kontrollere følelsene mine. Det skjer at følelsene kommer ut av kontroll. Og siden jeg selv har valgt å leve uten medisiner, så må jeg jobbe ekstremt hardt selv.

I fjor vår startet jeg med stemningsdagbok. En dagbok hvor jeg loggfører humøret mitt, og setter score på;

• Angst/uro •Humør •Irritasjon

Etter oppstart av dette så kan jeg nesten lese utifra boken når oppturer, eller nedturer kommer, og dette har uten tvil vært et viktig verktøy for meg, for da kan jeg tilrettelegge slik at jeg unngår at de kommer med et brak.

Ved å unngå dette så vil jeg være mer regulert følelsesmessig også, noe som ikke bare gagner meg, men alle relasjoner jeg har.

Når du setter deg i en berg og dalbane, så forventer du at den stopper. Min Berg og dalbane stopper aldri, den går på repeat heletiden.

Med årene så har oppover og nedoverbakkene blitt mildere, mye mildere. Og dette med et snev av håp, om at dette vedvarer, og ikke bare er en midlertidig løsning.

Legg igjen en kommentar

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no